Hát ja. Mit mondjak, nem kellene különösebben felháborodnom a mai nap eseményein, mert hát ugye, hozzá kellene már szoknom az ilyesmihez, elvégre is nem az Unijóban élek én, csak kis Magyarosrszágon...

Történt vala, hogy - én hülye - úgy döntöttem, pénteken fogok hazautazni meglátogatni jóanyámat. Persze ott kezdődött a dolog, hogy már a MÁV felhívásakor végig kellett rágnom magam a nyájas hangú kapcsolórendszeren, majd megrendeltem a jegyemet, persze észben tartva, hogy mi van ha megint sztrájkolnak a vasutasok, oszt' mégse jutok haza. Na mindegy. Jegy megvan, 15:20-as intersziti, logolok be a volán.hu-ra, hogy megnézzem én kis drága városomban mikor lesz buszjárat a vonatomhoz, mert hát kisváros ugyan, de azért gyalog messze van az állomás jóanyám takaros házikójától. Na mondom, hétre beérek, frankó, még van busz. Aha. Csekkolom a volános elvirát (ami az előre kiválasztott "délután" keresőszóra hajnali buszokat ad ki), nézem, uccsó koraesti busz 18:45-kor elhúz. Frankó, a vonat 19:05-re ér be. Ezt a logisztikai érzéket .... aztán hogy hangoztatták, hogy a máv meg a volán együtt dolgozik a menetrendek igazításában, az utasok kényelméért. Na vazze.  PÉNTEK délutáni vonathoz nincs csatlakozó busz! Amikor ilyenkor szállíngózik haza minden diák. Kövi busz: 22:10. Frankesz. Addig felsétálok magam a városba, de mi van azzal a diákkal, aki a kisvárostól 20 km-re lévő faluban lakik? Az hány órás vonattal jöjjön el Pestről, hogy még legyen csatlakozó busz??? Ráadásul ez az egyik legforgalmasabb vasútvonal (Bp-Záhony), péntekenként csünegenek a diákok a két-három kocsis vonatokról (mert persze a MÁVnál is doktoráltak az illetékesek logisztikából, és az ÖSSZES ezen a vonalon délután közlekedő pénteki vonat 3-4 kocsis.... szerda hajnalban meg vágtázik a Tisza gyorsvonat 14 kocsival, tök üresen...)

Szóval hatalmas puszi a Volánnak, persze ők erre azt mondanák, hogy örüljek, hogy ide születtem és nem Zimbabwébe, mert ott még busz sincs, na persze, itt van, de minek, ha nem akkor, amikor kell!

A bejegyzés trackback címe:

https://torokrock.blog.hu/api/trackback/id/tr32336858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása