A foci nem kifejezetten női sport. Bár van női válogatott, azért a férfiak titokban kikérik maguknak: a magánéletben rózsaszín kistáskával, körömcipőben sasszézó csajok csak ne akarjanak focista babérokra törni. Igenám, de a nők egy része mégis szereti a focit. Igenis szeretjük! Persze számunkra nem igazán az az izgalmas, hogy most milyen csellel viszi át a középmezőnyön a labdát a csatár, vagy les volt-e az a les... De az sem igaz, hogy a nők csak a szexi focisták miatt nézik a meccseket. Na jó, fogalmazzunk úgy, hogy nem egészen igaz.

 

Holnap a török válogatott története talán legfontosabb és legnehezebb meccsét fogja játszani. Sok a sérült, még a bivalyerős Servetet sem sikerült összefoltozni a meccsre, Emre Belözoglu is kétesélyes, Nihatot hazapofozta az utolsó labdabeívelése, Tuncay és Arda Europass helyett szotyiszacskót fognak passzolgatni egymásnak a kispadon. Egy szem Semihünk csak csereként parádézik, de legalább a kétballábas Emre Asik se kavar a pályán. De ugyan ki maradt nekünk, aki némi reményt csiholhat a német (mondom, A NÉMET) válogatott elleni meccsen?

 

Van nekünk, kérem, egy kiszuperált kapusunk. Legalábbis egyesek szerint már kiszuperált. Volkan gőgös vigyorral (legalábbis én így képzelem) kitúrta őt a válogatott 1. számú kapusi pozíciójából, hogy aztán úgy viselkedjen, mint egy óvodás, és begyűjtsön egy szép cuki vörös papírt a meccs utolsó másodpercében, szerencsétlen halálra rémült Tuncayt kényszerítve a kapuba. Még jó, hogy nem kellett védenie....

 

Szóval, van nekünk egy kiszuperált kapusunk. Sokféle néven nevezik. A magyar kommentátorok előszeretettel becézgetik nindzsának, a szeme alá festett harci díszei miatt, mások szerint kecses párducként vetődik a labdára, megint mások szerint (főképp rózsaszín kistáskával, körömcipőben sasszézó egyesek szerint) ő maga a megtestesült kapusherceg, ha ugyan van olyan, a nemes arcvonásaival, a hercegi tartásával és nem utolsó sorban az oroszlánüvöltésével, amikor jól elküldi kedves védőit a büdösbe, egy-egy rosszul sikerült akció után. Úgy is hívják még, hogy Rüstü. Csak így, nemes egyszerűséggel.

 

Ő volt az, akit Fatih hodzsa felfedezett a ’90-es évek elején, és akit Pelé a világ száz legjobb élő futballistája közé választott. Meg ő volt az is, aki végigcipelte (Hakan Sükürrel az oldalán) a török válogatottat a 2002-es VB-n, és aki hajtépésre kényszerítette volna a hírös-nevezetes Ronaldo-t, ha lett volna a brazilnak haja. De mivel nem volt, így csak jól megizzasztotta párducugrásaival, mondván, „ezt neked Roncsi, majd ha fagy”. Persze egyszer sikerült hajnemkitépős-demárnagyonakaró Roncsinak betalálni, de azt a gólt nem lehetett Rüstü nyakába varrni. Ő volt az, aki akkor, 2002-ben az egész török válogatottat, úgy ahogy volt, belopta a világ focirajongóinak szíve csücskébe. Az enyémbe mindenképp, és sikerült is azt a kis csücsköt peckesen telepakolnia félhold-csillagos zászlócskákkal meg saját arcképeivel is.

 

Úgy esett, hogy tengap éjjel unalmamban böngészgettem egy kicsit a fórumokon, és mit látok? Bizony-bizony „Rüstü ábi” nem csak az én szívecském csücskére vetődött rá párducként. Kérem szépen, nincs olyan YoutTube Rüstü videó, ahol szívecskéket rajzolgató nők a világ minden tájáról ne üvöltöznék a billentyűzetükkel, hogy „HAJRÁÁÁ RÜSTÜÜÜ”. Persze nem csak a nők üvöltözik. A Facebook Rüstü-oldalán több ezren imádkoznak, hogy szerdán a Párduc keményebben harapjon, mint valaha.

 

Rüstünek megadatott az, ami kevés sportolónak adatik meg. Megkapta az esélyt, hogy visszavonulása előtt a párduc még egyszer jól belemárthassa a körmét az ellenfélbe, és újra beírhassa magát a történelemkönyvekbe.

 

És én bízom benne, hogy ennek a párducnak a körmei ha halálosat nem is, de legalább nagyon-nagyon mély sebebeket fognak ejteni a német válogatott büszkeségén. Kaptan, seninleyiz!

 

 

 

 

 

 

YouTube videó Rüstü legszebb védéseiről:

http://uk.youtube.com/watch?v=GWbk1XnHGWk

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokrock.blog.hu/api/trackback/id/tr93536768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása