Tarkan,Törökország legtöbb lemezt eladott énekese, 2007. december 29-én, a Taraf című újságnak adott interjújában kijelentette, hogy a török sajtó veszélyesen messzire merészkedett. Az énekes a TRT állami televízió szilveszteri műsorának felvétele után indult haza barátnője, Bilge Öztürk, valamint testőrei kíséretével, amikor a török paparazzik autóikkal elzárták az útját. Amikor szóvivői közölték, hogy nem ad interjút, a 10-15 fős, riporterekből és fotósokból álló csapat káromkodva csapkodni kezdte az autóját, majd miután végül sikerült elindulnia, egészen a házáig üldözték. Ott elzárták az útját és nem engedték be a kapun. Az előadóművész kénytelen volt egy szállodában tölteni az éjszakát, itt adott interjút a Taraf újságírójának, akinek elmesélte, hogy a paparazzik a rajongókat sem kímélték, néhány rajongót, akik autóval kísérték Tarkan kocsiját, egyszerűen letaszították az útról.[43]. Tarkannak korábban már volt hasonlóan veszélyes találkozása a paprazzikkal az Antalyától nem messze fekvő Olympos-hegyre vezető úton, akkor az énekes mérges kirohanását és testőrének fenyegető nyilatkozatát minden újság lehozta.

Kattints a képre a nagyításhoz

---

A fenti hírt olvasva azonnal Diana hercegnő este jutott eszembe. Úgy tűnik, a paprazziknak mindegy, ha meghal az illető. (A sztárok halála úgyis jól kifizetődő sztori, pláne ha közeli képünk is van róla, ugye...) Bár Tarkan nem került ilyen nagy veszélybe (az autósüldözés azért nála is durva volt), azért elég elgondolkodtató, hogy egyeseknek mennyire a sztori és a pénz a fontos, mindenáron. Ahogy azt a Dirt című sorozatban is láthattuk: a csaj még a saját haláláról is képeket készíttetett a fotósával, mert az újság példányszáma mindenek előtt... Tényleg erre megy ki a világ? Hogy nem számítanak már emberéletek még itt sem? És ami még borzasztóbb, mi azt hisszük ilyen csak Hollywood-ban van, csak az amerikai sztárokat követik a paparazzik. De itt van Tarkan példája, már a törököknél is kezdődik... Ide vajon mikor ér el az őrület? Bár az is igaz, hogy ilyen mértékű paparazzi-őrülethez igazán nagy "megasztárok" kellenek, és Magyarországnak még nincs ilyene. A törököknél is Tarkan az egyetlen, akit ekkora hajcihővel vadásznak, mindenáron. És bár sokan hiszik azt, hogy a sztárok direkt csinálják ezeket, én nem hiszem, hogy bármelyikük meg akarna halni egy autósüldözésben, csak hogy címlapra kerüljön. Tarkant mindenesetre felháborította a dolog, ez a mindig csendesen, mosolyogva nyilatkozó, mindent tűrő ember már többször indulatosan kikelt magából, amikor a paparazzik letámadták. Persze ilyenkor a török médiában sorra jelentek meg a vádló cikkek: hogy mer ez a fickó ilyen hangnemben beszélni velünk?! Bezzeg az, hogy ők káromkodva verik az autója szélvédőjét, az nem számít. A művész legyen udvarias a mocskos szájú lesifotóssal, aki leszorítja őt az útról egy fényképért. A ''Taraf'' újságírónője is kikelt magából, és feltette a kérdést, amit én is felteszek itt: Ez hát az újságírás? A médiaszabadság? A szólásszabadság?

A bejegyzés trackback címe:

https://torokrock.blog.hu/api/trackback/id/tr13279915

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: // webb // 2008.01.15. 01:49:19

Halálra vertek egy kínai bloggert Civilek és ellenőrök összecsapását próbálta videóra venni mobiltelefonjával egy blogger amért az egyenruhások agyonverték - tudósítja a CNN. Mindamellett hogy a kommunista államban nem ritka a brutalitás, az incidens okán…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása