Ki mindenki nem bujkál a Facebookon? Vannak ám ott híres-neves emberek is, ráadásul valódiak, nem holmi imposzterek! Hogy honnan tudom? Hm....

Lássuk csak ismeretségi köröm bonyolult hálózatát. 2005-ben megismerkedtem a török rockzenei élet egy igazi csillagával, a maNga nevű agyament rockbandával, akikkel itt nagy Budapesten buliztunk akkorát, de akkorát... Jóban vagyunk, na. Általuk más török sztárokkal is megismerkedtem, sokukkal szinte napi szinten kapcsolatom van, örülnek persze az "idegenből gyütt" kvázi-rajongónak, aki még míves nyelvüket is beszéli. Szóval, mikor felkerültem Facebookra, fölvettem drága őrült fiaimat barátnak, és az ő baráti listáikon kersztül a többi török sztárt is. Ők előszeretettel lézengenek arrafelé, addolják a cool applicationöket, virágot küldözgetnek, meg ráddobnak pár tehenet, vagyis teszik amit a többi fészbukos. Legtöbbjükről persze nem is tudják a rajongók, hogy fent vannak. Van aki két profilt tart, egyet a személyes barátoknak, egyet meg a rajongóknak. Fent van például ismerőseim között Ozan Colakoglu, Tarkan társproducere, aki egyébként baromi jó filmzenéket ír, a maNga, a Gripin és a Vega tagjai, számos menedzser, producer és hangmérnök...

Lefogadom, hogy álnéven még a legnagyobb sztárok is fent vannak! Mert, miért ne... Ha a török sztárvilágot veszem alapul, ahol én inkább a rock berkekben vagyok járatos, de ott szinte minden előadó fent van (sokszor álnéven, vagy olyan becenéven, amit csak a barátok ismernek, a rajongók nem), akkor ilyen alapon, miért ne lehetne fent akár Justin Timberlake vagy Michael Jackson is? Jó, kicsit eltúlzott példák, de... gondoljunk csak bele. Az internet nem csak a "halandó" embereket érdekli, az istenített sztárok is csak emberek, ugyebár... Őket is érdekelheti a világot behálózó legújabb őrület... már csak kíváncsiságból is. És ha egy olyan, aranylemezes, többször kitüntetett, csapből-is-ők-folynak együttes tagjainak, akik évente 150 élő koncit nyomnak, van idejük fészbukon szörfölni (lásd maNga), ne mondja nekem senki, hogy a nagy nemzetközi sztároknak nincs!

Szóval watch out, mert lehet hogy valamelyik application segítségével épp egy álruhás szupersztárral cseverészel, azt' nem is tudsz róla! :)


Haluk Kurosman zenei producer facebook profilképe


Yagmur Sarigül, a maNga gitárosának facebook profilképe

A bejegyzés trackback címe:

https://torokrock.blog.hu/api/trackback/id/tr96242253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása